Hot Air och Steve Coogan

Hot Air och Steve Coogan

Före filmen: Aldrig hört talas om eller sett någonting om denna innan. Såg precis Steves Coogans underbara ”The Trip to Greece” för andra gången och trillade över denna på IMDb. 996st personer har gett den 5.2/10 i betyg så inga stora förhoppningar. 

Efter filmen: Övergripande ett klassiskt manus utan egentliga överraskningar men Coogan får verkligen filmen att stå ut! En roll Coogan är menad för, han får spela ut, slappna av, satiren har blivit elakhet, en närvarande dystopi och ruttna skämt utan sarkasm. Det finns några bra twistiga dialoger han sätter som en gud!

Såklart finns det också ett hjärta någonstans i filmen.

Filmen är från 2018 men känslan och fotot är rätt 90-tal. Det finns ett tydligt högersvängt politiskt budskap som självklart lättas upp enligt filmkunskapens alla regler. Möjligtvis är det även detta som gjort att den inte fått speciellt bra betyg på IMDb, iaf vad cynikern i mig tror. Om man faktiskt läser användarrecensionerna på IMDb så är de överhängande positiva iaf. 

Coogans amerikanska kanske är sådär eller om jag lyssnar efter det för mycket. Man kan typ höra brittiska uttalen sippra igenom vid yyyyyyyy och wwwwww. Inte hela världen dock.

Lite konstiga klippningar ibland. Inte heller hela världen. 

Otroligt löjligt att transportera kuddar i en plastlåda. Kanske är ”The American Way”. 

För att vara kristallklar, detta är en medelmåttig rulle men Steve Coogan som sarkastisk amerikan och några snabba halvsmarta skämt med mycket hjärta bakom är briljant. 

Annan onödig fakta:

  • Will Reichel som skrivit filmen gör också manus till remake:n av ”Tre män och en Baby” för Disney. 
  • Regissören Frank Coraci har även gjort ett gäng Adam Sandler-komedier. 
  • Neve Campbell
  • Griffin Newman har medverkat i 14st filmer/serier sen Hot Air kom ut, ca 2,5 år.