Yellowstone och Taylor Sheridan

Yellowstone och Taylor Sheridan

Före serien:
Yellowstone är en serie i 9 delar som släpptes sommaren 2018. Första avsnittet är extra långt sen är resten runt 50 minuter. Serien är skapad av John Linson och Taylor Sheridan.

Jag visste att Taylor Sheridan var involverad men inte mer än så, inga trailers, inga recensioner osv. Förhoppningen var såklart att detta skulle matcha det superba manus som Sheridan är känd för, Sicario, Hell or High Water, Wind River osv.

Efter serien:
Det absolut första min hjärna formulerar är att detta verkar vara en modern version av Dallas, från någon som knappt var född när Dallas gick på TV. Maktspel utspelas, otroligt många intriger hinns med och oerhört många sliskiga skådespelare får skärmtid. Finns ett par obehagliga psykningar som skulle få svenskar att vrida sig av obekväm stämning, jag vrider mig bara av att se det från soffan.

Sen finns det bra karaktärer också, t ex Kevin Costner gör en väldigt bra roll som patriark av familjen. Kevin Costners skrovliga cowboyröst behöver man dock undertexter till, speciellt på morgonen innan han har fått i sig sitt cowboykaffe.
Danny Huston spelar sin vanliga karaktär, den sliskige fienden som man absolut inte kan lita på. Du ser att han har hemligheter innan han ens öppnat munnen. Säkert gömt en extra hemlighet i vänsterstrumpan också.

Det blir dock lite för spretigt för att det ska anses bra enligt mig, det blir stökigt, mycket överraskningseffekt för effektens skull istället för ett grundlagt sätt att ta storyn framåt. Det känns också som en tidslinje för mycket vilket stökar till det. Det är iofs rätt okomplicerad underhållning och vill man bara ha en serie där det händer grejer hela tiden är denna utmärkt. Taylor Sheridan har gått långt in i fantasin denna gången. Kanske för långt, eller om det är nån av med-kreatörerna som är skyldiga.

Utan att spoila för mycket så kan jag nämna ett superkonstigt stycke som involverar en björn och asiatiska turister. Yeah, it’s weird.

Du ser rätt många skådespelare som följer med Taylor Sheridan i hans filmer vilket är trevligt, han gör även sitt obligatoriska inhopp som cowboy i ett avsnitt.

Rent krasst så är serien sevärd, dock endast om du inte nåt annat att se och vill lägga 10 timmar på osammanhängande story. Serien är också upptagen för en andra säsong under 2019.

”It wasn’t a suicide. It was a sacrifice.”

No Comments

Post a Comment