What we do in the Shadows

What we do in the Shadows

Före filmen. 

Surfade runt och hittade filmen, började titta utan att egentligen veta nånting om den eller ens någonsin hört talas om den. What we do in the Shadows är en Nya Zeeländsk film från 2014.

Efter filmen. 

Detta var tydligen en mockumentär om vampyrerna Viago, Deacon and Vladislav som bor ihop och egentligen lever helt vanliga liv med att betala hyran, tvätta sin blodstänkta kläder, försöka festa till det på nattklubben ibland osv. Skillnaden är att de måste dricka blod och döda oskulder lite då och då för att överleva.  Otroligt rolig film, finns många överdrivna moment som ändå känns ”down to earth” när dokumentär-känslan tar över, det är helt enkelt överdrivet men ändå inte. Kanske sämsta förklaringen någonsin. Föreställ dig allt som du själv gör i ditt vardagsliv och byt ut dig mot en vampyr, briljant! Kärleksbekymmer, att man måste hitta på saker hela tiden för att inte ha tråkigt, ”Vad ska vi äta idag?”, dessa kan bli rätt tråkiga när man är ett par hundra år gammal också. Sen kommer den coola hipsterkillen Nick in i bilden som då är ett par hundra år yngre än de andra och halva helvetet brakar loss såklart.

Den är definitivt annorlunda än mycket filmer som kommer ut, egentligen är det väl inte mycket till sammanhängande story men humorn är helt underbar, i vissa fall otroligt subtil, ibland väldigt ytlig och i andra fall väldigt smart och genomtänkt.

Du får varulvar, zombies och skitmånga vampyrer om du ser denna, en av få filmer jag har svårt att sätta fingret på något dåligt egentligen. Helt enkelt briljant.

Skriven av Jemaine Clement(Flight of the Concords) och Taika Waititi(Boy från 2010) som även spelar huvudrollerna tillsammans med Jonny Brugh och Cori Gonzalez-Macuer.

// Christoffer

No Comments

Post a Comment