Inside Out

Inside Out

Före filmen:

Jag har medvetet inte sett trailern för jag vill inte veta något. Däremot så verkar det ha varit intervjuer och reportage om filmen överallt så man vet iaf vad den handlar om. Måste säga att konceptet verkar väldigt genialt och väldigt Pixar, den handlar alltså om själva känslorna i kroppen(knoppen), Glädje, Avsky, Ledsen, Rädsla och Arg, hur dem bråkar om Rileys uppmärksamhet samt reagerar på saker som händer i hennes liv. Hur skulle det här konceptet kunna misslyckas?

Efter filmen:

Manuset är extremt smart, så smart att jag tänker att allt annat är skit. Hur kommer man på det här? Visst att Pixar har mycket fantasi men fuck, det är verkligen något utöver allt annat. Däremot kan jag inte påstå att jag skrattat speciellt mycket, den är definitivt mer en dramafilm än en komedi.

Den är t o m väldigt hjärtskärande under sina stunder vilket också är Pete Docters kännetecken. Under en instans så fick iaf den här rececenten en jävla käftsmäll, jag var inte alls redo eller förutsåg det uppenbara dramatiska. Jag satt och verkligen hulkade på biografen, tur att jag satt längst bak.

T o m eftertexterna är briljanta. Helt fantastisk, definitivt värd att se. Men räkna inte med en skrattfest. Fast å andra sidan var väl inte Upp det heller.

// Christoffer

No Comments

Post a Comment